sobota, 24. oktober 2015

Ime: Imperial IPA
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: Imperialna IPA
Vsebnost alkohola: 9,6%

Ocena: 4 / 5


HumanFish Imperial IPA, ali po domače Bruce, kralj človeških ribic, lord jamskega sveta in cesar vsega temnega kar leži pod površjem. Pivo v stilu imperialna IPA, kar pomeni da lahko pričakujemo dvojno dozo užitka, ki nam ga ponudi navadna IPA.

Srečamo se s temno rjavim pivom (odtenek kostanja), ki ga pokriva srednje velika, solidna in dokaj obstojna pena bež barve. V aromi takoj po odprtju zaznamo zelo prijetne sadne vonje, kjer prednjačijo tropski sadeži. Sadna aroma se kasneje začne prelivati v vedno bolj občutne biskvitne tone, še vedno pa ohranja sadni značaj. V okusu najprej začutimo sladkobo s prijetnimi biskvitnimi notami, ki se jim pridruži še precej konkretna hmeljna grenkoba v ozadju. Le-ta v pookusu kar traja in traja. Prisotnost alkohola je v tem pivu zelo dobro skrita, saj ga skoraj ne občutimo. Ponudi nam le tisti znani topli občutek, ki nas rahlo pogreje. 

Tako nam Bruce res prinese tisti obljubljeni dvojni značaj IPA piva, ki ga dopolni polno telo in super okus. Pivo za posebne priložnosti, ko želimo malo razvajati naše brbončice.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.