ponedeljek, 27. november 2017

Ime: Mea Culpa
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Trojni IPA
Vsebnost alkohola: 10%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Če ti dvojna doza ni dovolj, potem pač narediš vse trojno, preprosto je vse to. To so najbrž imeli v mislih tudi v Reservoir Dogs Brewery, ko so varili svoj najnovejši in najmogočnejši trojni IPA zvarek Mea Culpa.

Skorajda popolnoma jasno jantarno telo se skrije pod srednje majhno rumenkasto-belo glavo. Izpod nje v naše nosnice kar buhajo intenzivne, a še kako zelo všečne sadne note hmelja - breskve, ananas, mango in še kakšen sadež s tržnice, v ozadju pa nežnejša sladna hrbtenica. Mea Culpa nas najprej podraži s prijetno sladkim, ne pretirano, sadnim priokusom, ki ga nato nadomesti zmerna grenkoba, nekoliko zeliščnega značaja. Osnovo prikaže zadržan biskvitni sladni značaj v družni rahlega smolnatega karakterja, nato pa srednje izrazit a kar dolg pookus zaključi celoto.

Mea Culpa na prvi vtis deluje kot nežen sadni sokec, a v svojem telesu skriva konkretno bombastičnih 10%, ki pa se izjemno dobro skrijejo in nas le malenkost pogrejejo na koncu požirka. Tako da, previdno s tem pivom, kajti teče res izjemno gladko in lahko. Definitivno pivo, ki ni njihova napaka.
Cena: 3,50€ (0,33l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.