ponedeljek, 3. december 2018

Skubeer TE6


Ime: TE6
Pivovarna: Skubeer Brewing, Šoštanj

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Od nedavnega se lahko tudi mesto termoelektrarn, Šoštanj pohvali z lastno pivovarno. In njihov IPA TE6 jasno nosi skorajda identično ime kot najbrž najbolj slavni gradbeni projekt v celi državi. Tu pa se podobnosti tudi nehajo, kajti TE6 IPA si lahko privoščite že sedaj in ni treba čakati nanj.

Šoštanjski IPA je razmeroma oblačnega telesa všečne jantarne barve, na vrhu pa se ustvari dokaj lepo obstojen in kar velik penast oblak rahlo umazano bele barve. Hmeljno aromo zaznamujejo izrazite note agrumov, še posebej kiselkasto obarvane limone in limete z nekaj dodatka tropskih sadežev. Nastane prijetna kombinacija tipične arome modernih IPA piv, ki pa malo prehitro izpuhti. Tudi okus ne zaostaja za tem kar napove aroma - konkretna hmeljna grenkoba z izrazitim, trajajočim in kar solidno zeliščnim pookusom.

TE6 je tipičen primerek modernega IPA piva (ameriškega značaja) - zaznamujejo ga všečna sadna aroma, ki pivca nežno zapelje, ter konkretnejša hmeljna grenkoba, ki pošteno napade brbončice. Še en dokaz, da popularnost IPA piv ne pojenja - še veliko ljudi je potrebno navaditi na konkretnejše okuse.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → tipičen primerek še vedno popularnega IPA piva - preprostega in neizstopajočega značaja, nezakompliciran in piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar