četrtek, 6. december 2018

Old Franz IPA


Ime: IPA
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postala je že kar ustaljena praksa. da nove pivovarne na našem trgu brbončice pivopivcev poskušajo osvojiti z IPA pivi - jasno, so le najpopularnejši stil piva in ne samo pri nas. Tudi Old Franz Brewery sledi temu trendu s pivom, ki so ga opisali kot "pivo za ljubitelje hmeljne arome ter prijetne grenčice".

Jantarno obarvani IPA, ki je zmerno motnikavega telesa, se pokrije z dobro obstojno, večjo penasto glavo le rahlo umazano bele barve. Kot se za IPA spodobi, tudi Franz osvaja s prijetno sadno hmeljno aromo, nekoliko nežnejšo a lepo sladko po značaju, zraven pa seveda najdemo tudi nekaj diha agrumov. Okus poudari svojo grenkobno, hmeljno stran, ki je sicer lepo izrazita, a ne pretirana. Iz arome se v okus prenese tudi nekaj citrusnih priokusov, ki pivu dodajo svežino. Nežnejši pookus pa še kar nekaj časa pusti sled na jeziku.

Old Franz Brewery IPA je pivo lahkotnejšega telesa in prijetnih IPA značilnosti, ki so mogoče nekoliko blažje izražene in tako bo pivo še bolj primerno tudi za širšo publiko pivopivcev - tako kot je bilo tudi namenjeno.




  • Color Cafe (Slovenska Bistrica)
  • Gostilna Pulz (Poljčane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → povsem korekten in simpatičen IPA; sicer nekoliko nežnejši, a zelo lepo piten - tak, za vsakodnevno rabo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar