sreda, 17. februar 2016

Hopsbrew IPA


Ime: IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,7 / 5

Za najnovejšim pivom stila india pale ale pri nas, to je Hopsbrew IPA, se skrivajo znanje in sposobnosti ruskega varilca piva. Le-te je združil s slovenskim okoljem in našemu trgu ponudil svojo pivovarno in svoje pivo. Ob enem pa bo poskušal tudi zdrobiti stereotipe o tem, da Rusi pijejo samo vodko, in dokazati, da znajo variti tudi dobro butično pivo.

Njegova IPA na ogled postavi svojo popolnoma motno oranžno-jantarno vsebino, ki jo pokriva dokaj velika in precej obstojna bela kremasta glava. Takoj na začetku zaznamo izrazite sladke sadne note hmelja, nato pa sveže travne tone, zelišča in borovce, medtem ko se sadni pridih pomakne kar precej v ozadje in ga kar malo pogrešamo. Najprej bomo okusili prijetno sadno sladkobo, ki nas spomni na tropsko sadje, breskve in podobno, kasneje pa se okus prevesi v kar konkretno hmeljno grenkobo (z 60 IBU), ki kraljuje našim brbončicam. Tak občutek se potem skupaj z zelišči nadaljuje tudi v pookus, ki je trajajoč in precej zaznaven.

Hopsbrew IPA deluje precej gosto in polno za IPA piva, ki smo jih morda navajeni, poleg tega pa ima tudi zelo svež občutek, kar ga dela zelo všečnega. Gre za zelo dobro in okusno premiero, saj je pivovarju uspelo narediti eno zelo konkretno, hmeljno IPA bombico, ki je ravno po meri vseh ljubiteljev konkretno hmeljenih zvarkov, po domače "hop head"-ov. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar