sobota, 19. november 2016

Ime: Šlagerica
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V letošnjem letu so se v pivovarni Mali Grad kar konkretno lotili ležakov. Tako je po ameriškem in nemškem sedaj čast pripadla še domačemu ležaku zvarjenemu s tremi sortami slovenskega Golding hmelja - Savinjski Golding, Styrian Golding in Super Styrian Golding.

Šlagerica osvaja s kristalno jasno zlato barvo, skrito pod srednje veliko belo glavo, ki se počasi v popolnosti poslovi. Zaznamuje ga tipična, rahlo kruhasta sladna aroma, ki smo jo pri svetlih ležakih že lepo navajeni - ni intenzivna, niti ne preveč sramežljiva. V ozadju pa se znajde še zelo nežen sadni pridih, ki morda spomni na breskve in melono. Lahkotnejše telo je ne preveč izrazitega okusa, ki ponudi nekaj subtilnega pomežika hmeljne grenkobe, uravnovesi pa jo lahkotna in zadržana sladkoba. Zgodbo pa zaključi še nežen in kratek pookus.

Iz oči v oči se tako srečamo s pivom lahkotnega telesa in nežnega značaja. Lahkotno pitno pivo, ki nam sicer s svojimi lastnostmi ne bo odpihnilo glave, a je z vsakim nadaljnim požirkom vedno bolj simpatično. Tipičen ležak, ki vseeno nekoliko odstopa - da se širša publika uvede v svet kraft piva. 
Cena: 1,7€ (0,3l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.