torek, 11. april 2017

Ime: Kajtimar
Pivovarna: Mala Pivovarna Kajtimar, Ljubljana

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

S pivom Kajtimar se učimo. V staroslovenski zgodovini dežele Karantanije je bil Kajtimar namreč knezov nečak, ki je med prvimi sprejel krščansko vero. Danes pa si deli ime z malo butično pivovarno in tudi njihovim paradnim konjem - svetlim ležakom z munchenskim značajem.

Nežne, a prevladujoče kruhaste arome z nekaj travnatega dodatka hmelja naredijo lep uvod v ta rahlo motni zlati ležak. Pod srednje veliko in še kar lepo obstojno belo glavo se znajde lahkotnejše telo, ki nas najprej pozdravi s prijetno sladkobo. V njej lahko zaznamo prijetne kruhaste tone, poleg njih pa še zelo všečne medene note. Za konec pa nam Kajtimar prihrani še lahkotno grenkobo, vseeno lahko zaznavno, in z rahlim pikantnim občutkom savinjskega zelenega zlata.

Tako Kajtimar postane izjemno lahkotno piten ležak svežega in uravnoteženega duha ter polnega okusa. S svojim pookusom nas bo še kar nekaj časa opominjal, da naj si odpremo še enega, ter dokazal, da je lahko tudi ležak nekaj resnično okusnega. 
Kje ga najdem?
  • Aroma (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.