nedelja, 28. april 2019

Lipnik Ingverjevo Pivo


Ime: Ingverjevo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Lipnik, Šmarje pri Jelšah

Stil piva: Začinjeno pivo

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingverjevo Pivo iz domače pivovarne in pivnice Lipnik je v osnovi rdeče lager pivo, ki mu barvo dajejo štiri uporabljene vrste sladu. V pivovarni pa pravijo, da mu posebno pivsko doživetje pričara "poživljajoč okus ingverja in žlahtnega savinjskega hmelja".

Pivo je kar precej motnega značaja in temnejšega jantarnega (skoraj bakrenega) odtenka, za krajši čas pa se na vrhu kozarca ustvari manjša bela penasta glava. V aromi najprej kar lepo do izraza pride ingverjeva pikantnost, ko pa se le-ta nekoliko umiri lepo zadihajo tudi piškotne note sladu in nekaj senenega pridiha. Okus zaznamuje blaga sladkoba piškotno-karamelnega značaja, ki jo dopolni popolnoma blaga grenkoba, proti koncu pa za rahel preblisk poskrbi nežno pikanten ingverjev občutek.

Lipnikovo Ingverjevo Pivo je prijetno lahkega telesa, lahkotne pitnosti in nezakompliciranega značaja. Dodatek ingverja v pivu prinese predvsem svežino ter tudi malo spodbode brbončice. res pa je, da je ta citrusna pikantnost ingverja precej zadržana in sramežljiva, tako da bi znalo pivo tekniti tudi tistim, ki načeloma niso ljubitelji ingverja in njegovega okusa.




  • Pivovarna in Pivnica Lipnik (Šmarje pri Jelšah)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijetno presenečenje - že sama osnova piva (rdeči ležak) je zelo solidna, ingver pa doda nekaj potrebnega značaja, a ni pretiran (kot zna biti v nekaterih ostalih zvarkih) - morda bi bil lahko celo malenkost bolj pogumen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar