Ime: Nitro Dry Stout
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Irski stout
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tudi če niste ljubitelji Guinness piva, je pogled na povsem pravilno točenega prava paša za oči. Res da so bili oni začetniki, toda te "nitro" tehnike se poslužuje tudi vedno več mikropivovarn - tudi Bevog. Za karbonizacijo piva se ne uporablja čisti ogljikov dioksid, ampak večji meri dušik, ki pivu poda svilnat občutek in teksturo, prav tako pa naredi pivo polnejše in zaokroži okuse. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na učinek slapu, saj deluje kot da mehurčki padajo in ne da se dvigajo.
Po pričakovanju je tudi pogled na Bevogov Nitro Dry Stout prava poezija - popolnoma črno telo dopolnjuje velika bež kremasta glava, kjer se zelo lepo opazi ta znameniti občutek slapu, poleg tega pa tudi zelo dolgo potraja na vrhu kozarca. Aroma je precej nežna, nevsiljiva s svojim blagim sladnim značajem, kjer se pokažejo note praženosti in zelo nežne kave. V okusu se najprej pojavi rahlo sladek začetek, zelo kratkotrajen, ki ga nadomesti pražen občutek in nekaj nežnejše grenkobe.
Pivo, ki je srednje polnega in svilnatega telesa, na prvi pogled sicer ne deluje nič kaj posebnega - klasičen, nežno pražen okus in blaga aroma. Toda tekstura in svilnatost za katero poskrbi nitro, ter seveda prelep pogled na sveže natočen kozarec, dodajo nekaj posebnega temu zvarku.
Po pričakovanju je tudi pogled na Bevogov Nitro Dry Stout prava poezija - popolnoma črno telo dopolnjuje velika bež kremasta glava, kjer se zelo lepo opazi ta znameniti občutek slapu, poleg tega pa tudi zelo dolgo potraja na vrhu kozarca. Aroma je precej nežna, nevsiljiva s svojim blagim sladnim značajem, kjer se pokažejo note praženosti in zelo nežne kave. V okusu se najprej pojavi rahlo sladek začetek, zelo kratkotrajen, ki ga nadomesti pražen občutek in nekaj nežnejše grenkobe.
Pivo, ki je srednje polnega in svilnatega telesa, na prvi pogled sicer ne deluje nič kaj posebnega - klasičen, nežno pražen okus in blaga aroma. Toda tekstura in svilnatost za katero poskrbi nitro, ter seveda prelep pogled na sveže natočen kozarec, dodajo nekaj posebnega temu zvarku.
- Bevog Tap Room (Bad Radkersburg)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → v okusu mogoče ne deluje nič posebno, klasičen nežnejši stout, toda zaokroženost okusov in svilnatost telesa, ki jo prinese nitro, vseeno prinesejo nekaj dodatnih točk - čisto simpatičen zvarek
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar