sreda, 17. april 2019

Ressel 05 Double IPA


Ime: 05 Double IPA
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ko so v pivovarni Ressel varili svojo petico, Double IPA, so pri tem skorajda vse res naredili dvojno - dvojna doza hmelja, dvojno hladno hmeljenje, skorajda dvojna doza alkohola in rezultat je seveda dvojni IPA. Za pravi karakter pa so uporabili pet sort hmelja (05) - Ahtanum, Chinook, Amarillo, Simcoe in Magnum.

Resslova petica po pričakovanjih navdušuje s svojo tropsko naravnano aromo že na prvi blagi vdih - ravno prav izrazne arome tropskega sadnega otoka se še posebej pokažejo z notami ananasa ter agrumov, v ozadju pa bi se našlo še marsikaj. Na pogled pivo s svojo srednje motno zlato rumeno barvo in srednje veliko belo penasto glavo deluje zelo osvežujoče. V okusu pa nas pričaka blažja hmeljna grenkoba skupaj z veliko sadnega občutka - kombinacija blage sladkobe in agrumov. Medtem pa finiš pripade bolj suhemu značaju in srednje izrazitemu pookusu.

05 Double IPA iz pivovarne Ressel je povsem hmeljno naravnan in zaznamovan dvojni IPA, ki navdušuje s klasično aromatiko, predvsem citrusno obarvano, ter karakternim okusom. Obenem je zelo svežega značaja in kljub višji stopnji alkohola zelo lepo pitno, tako pa bo seveda kot naročeno za ljubitelje (malo bolj alkoholno močnih) IPA piv.




  • Pivovarna Ressel (spletna trgovina)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → pivo ima tiste lastnosti, ki jih ljubitelj IPA piva išče v kozarcu - prijetna aromatika, dovolj poln, a ne pretirano močan okus in osvežilno telo. Ni kaj veliko dodati
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar