sobota, 07. januar 2017

Ime: Magic Chestnut
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pivo s kostanjem se vrača. Po tem, ko so se pred časom že predstavili s kostanjevim pivom, so sedaj belokranjski pivovarji Vizirja v okoliških gozdovih znova nabrali kostanj, ga namesto deleža ječmenovega sladu dodali v pivo in nastal je Magic Chestnut.

Čarobni kostanj se nam predstavi v motni oranžni barvi, ki jo za zelo kratek čas pokrije neobstojna bela glava. Aroma je dokaj nežna, napove jo nekoliko citrusni pridih hmelja, ki kmalu v popolnosti pobegne, v ozadju pa se prebudi nekaj zemeljskih-zeliščnih tonov - podari jih dodatek kostanja. Nežna grenkoba zelo lahkotnega telesa naše brbončice poboža najprej, v nadaljevanju pa nam na jeziku ostane zeliščno-začimbni priokus, darilo kostanja.

Lahkotno pitno pivo ne pretirano izrazitih lastnosti, ki pa nam s svojim okusom vseeno pove, da v sebi skriva nekaj za pivo drugače nenavadnega. Simpatično in pitno, čeprav nekoliko presramežljivo. 
Cena: 2,80€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.