torek, 30. april 2019

Škrlj Ale


Ime: Ale
Pivovarna: Rokodelska Pivovarna Škrlj, Lavrica

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V okolici Ljubljane, natančneje v Škofljici, se nahaja mala, ljubiteljska, družinska pivovarna, ki si je nadela ime Rokodelska Pivovarna Škrlj. Za svojo premiero v svetu kraft piva so navarili trojico piv, med njimi tudi kraft klasiko v podobi APA piva.

Žareče jantarno oranžno telo tega zvarka se za krajši čas prekrije z belo, puhasto glavo. Aroma se pokaže s svojimi seneno-travnatimi notami, ki so kar dodobra izražene a vseeno ne pretirane, v ozadju pa svoje delo opravlja še nežen začinjeni značaj. Okus je nežno grenkoben, dopolnjujejo pa ga blagi citrusni priokusi, ki so lepo zadržani, v koncu pa prijetno podraži še prijeten in osvežilen poprast občutek.

Škrljev Ale je preprost, lahkoten in piten APA, tako kot se od tega stila (za kraft začetnike) tudi pričakuje. Je osvežilen in odžeja ter tako opravi svojo primarno nalogo. Zraven pa ponudi tudi nekaj značaja.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost in zelo lahkotno piten, všeč mi je svež značaj, bi pa želel bolj izrazit sadni hmeljni značaj v aromi - bi pivu še dodal svežine
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar