sreda, 24. april 2019

MATT kIPA


Ime: kIPA
Pivovarna: Craft Pivovar MATT, Stara Cerkev

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Popularna poletna aktivnost v Kočevju, še bolj morda v preteklosti kot danes, je bila osvežitev v lokalnem Rudniškem jezeru. Jezero obdajajo rudniški nasipi, ki so jih lokalci poimenovali "kipa" - in tako je tudi drugačna kočevska osvežitev dobila svoje ime.

Kočevski IPA izdajo rahlo nežnejši, a prijetni sadni hmeljni toni, med katerimi malenkost izstopa blago citrusni značaj ter nekaj not borovcev. kIPA, nekoliko motne oranžno-jantarne barve, je zakrita s srednje veliko in počasi begajočo glavo, ki tako razkrije svojo vsebino. Solidna grenkoba kar lepo podraži brbončice s kombinacijo travnatih in še nekoliko bolj predstavljenih borovih not, ki v pookusu pustijo kar konkretno grenkobno zeliščen značaj, le-ta pa s svojo suhostjo še kar dolgo pusti sled na jeziku.

kIPA je IPA lahkotnejšega telesa in na vdih blažjih lastnosti, ki pa v okusu kar konkretno postreže s svojim hmeljnim, grenkobnim karakterjem. Z odsotnostjo sladkega, sadnega značaja pa je narejen bolj v klasičnem duhu IPA piva in bo tako tudi všeč bolj ljubiteljem klasičnih IPA okusov.




  • Kava Bar Zeus (Kočevje)
  • Ribič Bar (Kočevje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → za moj sadno razvajeni okus je mogoče rahlo preveč zeliščno grenkoben, kar malo oster v tej luči - a je obenem v tej klasični, bolj grenkobno izraziti IPA nameri povsem korekten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar