petek, 26. april 2019

22Brewing Red Arch


Ime: Red Arch
Pivovarna: 22Brewing, koper

Stil piva: Jantarni ale

Vsebnost alkohola: 5,35%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Red Arch, pivo popularnega ameriškega rdečega ale stila, so pred kratkim v svoj nabor piv dodali v nomadski pivovarni 22Brewing. Gre za ameriškega rdečkastega bratranca angleškega ale piva, ki mu značilno rdečo barvo podari uporaba karamelnega in kristalnega sladu.

Svojo zelo simpatično temno jantarno-rdečo, v bistvu že kar bakreno barvo Red Arch izkazuje že na daleč. Izgled njegovega popolnoma motnega telesa pa dopolnjuje srednje velika rumenkasto-bela glava puhastega značaja. Nežno aromo zaznamuje zelo rahel sadni piš breskve, ki ga dopolni zelo blag karamelno-piškotast sladni značaj z nekaj žitnega pridiha - vse skupaj pa je zelo, zelo zadržano. Tudi v okusu se pokaže rahlo sladek značaj, skupaj z nekaj travnato-senene grenkobe, ki na koncu poda kar suh občutek, le-ta pa se nadaljuje še v pookus.

Po pričakovanju je pivo preprosto pitno in povsem neizstopajočega karakterja, zaradi česar so piva tega stila tudi tako popularna. Lahkotno telo osveži in odžeja, bo pa bolj po meri tistih ljubiteljev piva, ki jim drzni pivski okusi niti niso blizu.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → pivo je takšno, kot se od stila pričakuje - precej neizrazitega značaja in za moje okuse veliko prenežno; samo po sebi pa pivo ni napačno, niti ni slabo
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar