torek, 9. april 2019

HumanFish Blood Orange Imperial Porter


Ime: Blood Orange Imperial Porter
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Cesarski porter

Vsebnost alkohola: 9,6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi pri fiših na Vrhniki pogosto zakuhajo kaj posebnega. Tokrat so se odločili da skupaj združijo konkreten porter (imperial, cesarski, dvojni - kakorkoli že) ter rdečo pomarančo. Hmm, kombinacija čokolade in rdeče pomaranče - znano?

Pogled na Blood Orange Imperial Porter razkrije popolno črnino, ki jo dopolnjuje tanka bež vlečka na vrhu kozarca, pa še ta ne počaka prav dolgo. Že prvi vdih prinese otroške spomine - kombinacija čokolade in rahlo kisljate pomaranče v trenutku spomnita na Jaffo. Za odrasel pridih pa poskrbi nežen pridih viskija povsem na koncu. Prvi požirek kar pošteno udari s svojo sladkobo, ki je skorajda bolj sadna kot čokoladna, ampak tudi te ne manjka. V finišu pride poleg še nežen grenkobni občutek, zelo kratek, v pookusu pa postane v ustih še nekaj sladkobe.

Vrhniška Jaffica se zelo lepo izkaže s svojo čokoladno-pomarančno sladkobo, ki je res kar precej izrazita in je zaradi tega pivce kar precej nasitno, kljub le srednje polnemu telesu. Zaradi te sladkobe in nasitnosti bo prava zamenjava za sladico, seveda pa bo pivo zaigralo po notah ljubiteljev sladkega in močnega.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → visoka stopnja alkohola je odlično zakrita, pivo pa je kar precej izrazito s svojo sladkobo (na trenutke jo deluje mogoče kar malo preveč) - ampak, je pa res Jaffa v pivski obliki
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar