petek, 19. junij 2015

Pelicon Quantum DIPA


Ime: Quantum DIPA
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 8%

Ocena: 4,6 / 5

Quantum DIPA je prvo pivo iz nove serije Pivovarne Pelicon, v kateri bomo našli zahtevnejše in bolj kompleksne stile piv v omejenih količinah. DIPA je okrajšava za dvojni india pale ale stil piva, zato lahko pričakujemo dvojni karakter in dvojni okus, ki smo ga spoznali pri njihovi The 3rd Pill IPA. 

Najprej lahko občudujemo izgled tega piva, ki ima motno, temno jantarjevo barvo, na vrhu pa sedi srednje velika in obstojna glava umazano bele barve. Arome, ki jih na začetku zazna naš nos, so super prijetni sadni hmeljni vonji. Med njimi  zaznamo tropsko sadje in breskve, kasneje pa morda res tudi borovnice, ki jih obljublja sam pivovar. Takoj, ko naredimo prvi požirek, občutimo nekaj začetne sadne sladkobe, ki pa jo kasneje prevzame zelo konkretna hmeljna grenčica. Čisto na koncu v pookusu zaznamo tudi rahel pikanten občutek. 

Quantum DIPA brez dvoma izpolni pričakovanja in potrdi svoj konkreten hmeljni karakter. Kljub temu pa je okus še vedno dovolj nežen, da je to pivo lahko pitno. Poleg tega neverjetno dobro skrije svojo dokaj visoko stopnjo alkohola in vse to pripomore k temu, da je Quantum res odlično pivo, ki ga odlikuje na eni strani kompleksen značaj, na drugi pa izjemna pitnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar