petek, 19. junij 2015

Ime: Quantum DIPA
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Dvojna IPA
Vsebnost alkohola: 8%

Ocena: 4,6 / 5

Quantum DIPA je prvo pivo iz nove serije Pivovarne Pelicon, v kateri bomo našli zahtevnejše in bolj kompleksne stile piv v omejenih količinah. DIPA je okrajšava za dvojni india pale ale stil piva, zato lahko pričakujemo dvojni karakter in dvojni okus, ki smo ga spoznali pri njihovi The 3rd Pill IPA. 

Najprej lahko občudujemo izgled tega piva, ki ima motno, temno jantarjevo barvo, na vrhu pa sedi srednje velika in obstojna glava umazano bele barve. Arome, ki jih na začetku zazna naš nos, so super prijetni sadni hmeljni vonji. Med njimi  zaznamo tropsko sadje in breskve, kasneje pa morda res tudi borovnice, ki jih obljublja sam pivovar. Takoj, ko naredimo prvi požirek, občutimo nekaj začetne sadne sladkobe, ki pa jo kasneje prevzame zelo konkretna hmeljna grenčica. Čisto na koncu v pookusu zaznamo tudi rahel pikanten občutek. 

Quantum DIPA brez dvoma izpolni pričakovanja in potrdi svoj konkreten hmeljni karakter. Kljub temu pa je okus še vedno dovolj nežen, da je to pivo lahko pitno. Poleg tega neverjetno dobro skrije svojo dokaj visoko stopnjo alkohola in vse to pripomore k temu, da je Quantum res odlično pivo, ki ga odlikuje na eni strani kompleksen značaj, na drugi pa izjemna pitnost.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.