četrtek, 4. julij 2019

Omnivar Šluk


Ime: Šluk
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Kölsch

Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivo Šluk je produkt sodelovanja ljubljanske pivovarne Omnivar in lokalne upcycle blagovne znamke Tricikel. Je sveže, lahko pivo, ki se zgleduje in premeteno imenuje po svojem slavnem nemškem bratu kölsch zvarku (kulŠ). Seveda pa slovenski slovenski hmelji v nemški recepturi dodajo samosvoj značaj.

Šluk je izredno motnega telesa in sicer zelo blede zlate barve, na vrhu kozarca pa za kar nekaj časa posedi snežno bela puhasta glava. Prijetna, rahlo bolj nežna aroma nam prinese sveže travnate note in lahkotne citrusaste oziroma limonaste tone. Solidna hmeljna grenkoba skupaj z zelo prijetnim in občutnim poprastim občutkom zaznamuje že prvi šluk, ta občutek pa v ustih poleži še precej časa. Ves čas pa spremljavo ponuja rahlo citrusast in blago saden priokus.

Pivo je zelo lahkotnega, a nikakor ne praznega telesa, še posebej pa ga odlikuje in zaznamuje svežina njegovega duha. Seveda pa gre to z roko v roko z dejstvom, da gre za zelo preprosto pitno pivo, ki kljub nežnosti pokaže svoj značaj.




  • Tricikel (spletna trgovina)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Godec Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → simpatičen, zelo, poleg tega pa svež in ravno prav citrusast, da še malo popestri že tako prijeten okus - zelo piten, se mi prav dopade
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar