sreda, 3. julij 2019

Crazy Duck Gorenjski Volk


Ime: Gorenjski Volk
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gorenjski Volk je zvarjen v stilu ameriških pšeničnih piv, za katere je značilno, da so dodobra nahmeljena, vendar pa v njem ni prav nič ameriškega. V Žireh so ta zvarek namreč dodobra začinili kar z domačo, savinjsko sorto hmelja Styrian Wolf, da je tako nastala ena poletno obarvana zadeva.

Volk iz Žirov je na pogled popolnoma motnega telesa, le-to pa je precej blede rumene barve. Pred svetom pa se ta volkec skriva še pod večjo in puhasto belo glavo, ki pa ga vseeno kmalu razkrije. Tipično aromo, ki mu jo podari ta hmelj, je nemogoče spregledati - zelo izrazit in prijeten limonasto-bombonast vonj se nič kaj ne skriva, še posebej ne limonin značaj. Srednje izrazita grenkoba v okusu se lepo dopolnjuje z osvežilnim limonasto-citrusastim karakterjem, ki ga v ozadju spremlja še rahla sladkoba. Daljši pookus pa s poprastim občutkom še kar nekaj časa lepo žgečka po ustih.

Gorenjski Volk je zelo prijetno bitje, lahkotnega oziroma poletnega telesa in izjemne svežine, ki pa v svojem značaju zelo nazorno pokaže vso volčjo moč Styrian Wolf sorte hmelja. Bo pa nedvomno zelo dobra izbira za poletno osvežitev in preganjanje hude žeje. 




  • Fontana Piv Zeleno Zlato (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo prijeten in osvežilen s konkretnim limonastim značajem, ki se mi zelo dopade - res tak poleten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar