sreda, 10. julij 2019

Ressel 24 All Day IPA


Ime: 24 All Day IPA
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dan ima 24 ur in ni naključje, da so v Resslu svoje poletno pivo označili s to številko, kajti taka osvežitev paše v prav vsaki uri poletnega dne. All Day IPA, ki se tudi z imenom zgleduje po legendarnem Foundersovem zvarku, bo brez dvoma osvežil ob vsaki priložnosti.

24ka se postavlja s prijetno, malenkost nežno sadno hmeljno aromo, v kateri se pokažejo blagi citrusni pridihi, še bolj kot ti pa pride do izraza sočen ananas. Pod srednje veliko belo glavo, ki pa zelo kmalu izpuhti, se nahaja kar precej motno in bledo zlato rumeno telo tega IPA zvarka. Nežnejša hmeljna grenkoba le na rahlo podraži naše okuse, podporo in spremstvo pa ji ponuja lepo prepoznaven citrusni priokus. Za konec pa poskrbi še kar trajajoč, a nežnejši pookus.

All Day IPA je pivo ustvarjeno za poletno osvežitev, po možnosti kar večkrat na dan. Je lahkotno, nižje alkoholne stopnje in osvežilnega duha, ob teh pa ponudi tudi tisti tipični IPA značaj, zaradi katerega si zaželimo še (vsaj) enega.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
  • Pub Gambrinus (Maribor)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → ne izrazito karakteren, rahlo bolj preprost, a zelo prijeten in predvsem zelo piten - tak, da poleg res ni treba razmišljati
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar