torek, 2. julij 2019

Vouk Dingo


Ime: Dingo
Pivovarna: Pivovarna Vouk, Dol pri Ljubljani

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 3,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po podivjanem zlatem Vouku sedaj iz pivovarne Vouk prihaja še zmešani Dingo. In ta bo s svojo nizko stopnjo alkohola več kot primeren ulov v peklenskih (pa tudi manj visokih) poletnih temperaturah.

Ta lahki IPA je popolnoma motnega telesa žareče oranžne barve, svoje skrivališče pa najde pod večjo umazano belo glavo, ki še kar dolgo potraja. Dingota daleč najbolj zaznamuje zelo izrazita in prijetna sladka sadna aroma, v kateri se lahko prepozna veliko mandarin in marelic, skupaj z nekaj tropskega pridiha. Okus je v primerjavi z divjo aromo precej nežnejši in bolj zadržan - nežno grenkobo dopolnjuje blag sadni občutek, v finišu pa se pokaže še poprast značaj.

Dingo je zelo lahkotnega telesa, kar malo izvodenelega skoraj, ter prave poletne osvežilnosti v svojem duhu. Pivo, katerega brez kakšnih večjih težav spiješ tudi kakšen kozarec več zapored. Prava izbira za poletno osvežitev v najvišjih temperaturah.




  • Wok Fresh (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → najbolj mi je všeč izjemno vabljiva, sladka aroma, okus pa malenkost zaostane - še vedno pa gre za zelo prijetno pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar