petek, 12. julij 2019

Cesar C-IPA


Ime: C-IPA
Pivovarna: Pivovarna Cesar, Mirna Peč

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi mirnopeški Cesar se je odločil, da navari najbrž najbolj popularni in razširjeni stil kraft piva - IPA. Seveda jo je naredil malo po svoje, z nižjo stopnjo alkohola, začinil pa jo je z dvema slovenskima sortama hmelja - Styrian Wolf in Styrian Fox.

Dolenjska C-ipica je napravljena v kar kar dodobra motnikavo zlato-oranžno obleko, še bolj pa jo zakriva srednje velika bela penasta glava, katero pa kmalu odvrže. Njen parfum je zelo nežen in zadržan, saj pokaže le blage sadne pridihe, nekaj začinjenega občutka ter malo bolj pogumne in sveže travnate note. Tudi v okusu je precej zadržana - srednje nežna hmeljna grenkoba ima travnati značaj, oporo pa ji ponuja še nekaj zelo rahlega citrusnega priokusa, preden nežen pookus nekaj časa postoji na jeziku.

Cesarski IPA je zelo lahkotnega telesa in nežnih, blagih lastnosti, kar najbrž ne bo najbolj všeč tistim, ki od IPA piva pričakujejo konkreten hmeljni značaj, bo pa zaradi pitnosti bolj všeč tistim, ki se še navajajo na vse te nove okuse piva.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → zelo blag IPA, nekarakteren, ampak preprosto piten - sam bi raje od IPA več značaja, ampak za širšo (nevajeno) publiko bo primeren
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar