ponedeljek, 22. julij 2019

Lizina Varilnica Piva Gad


Ime: Gad
Pivovarna: Lizina Varilnica Piva, Vurberk

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kača gad ima na vurberškem koncu kar pomembno vlogo. Ne samo, da v štajerščini pomeni gad največjega frajerja v družbi, ampak je imel gad tudi velik vpliv na zgodovino in je ovekovečen tudi v starem grbu. Poleg tega, in to je najpomembnejše, pa je gad tudi čisto pravi vurberški IPA, novi član serije piv Vurberške zveri.

Prepoznali ga bomo po prijetni in vabljivi sadni hmeljni aromi precej sladkega značaja, ki pa jo iz ozadja dopolnjuje kar lepo prepoznaven cvetlični dih. Pod večjo, a ne ravno pretirano obstojno belo puhasto glavo se nahaja zlato-jantarno obarvan Gad, ki je nekoliko motnega izgleda. Tudi v okusu se na začetku ponaša z občutno sladkobo prej omenjenega sadnega značaja, kasneje pa jo nekoliko ublaži nežnejša hmeljna grenkoba, nekoliko poprasta, a še vedno sladkoba odigra glavno vlogo v okusu.

Vurberški Gad zaradi svoje prijetne arome, dokaj konkretne sladkobe v okusu in nekoliko bolj nasitnega značaja deluje povsem nedolžna živalca. Ampak smo lahko prepričani, da vseeno dobro piči, če se mu pridruži še kak.




  • Huda Liza (Vurberk)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → lepo piten in korekten, brez kakšnih pomanjkljivosti, a za moj okus kar preveč sladek in nasiten - bi raje malo več svežine (predvsem v poletnem času)
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar