ponedeljek, 8. julij 2019

Kratochwill 1001 Noč


Ime: 1001 Noč
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana

Stil piva: Bok

Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V ljubljanski pivovarni in pivnici Kratochwill so se odločili napisati novo pivovarsko pravljico. Zvarili so namreč pivo bok - ležak z zelo staro in močno nemško tradicijo, ki so ga v pivovarni poimenovali 1001 Noč.

Pivo je nekoliko motnikavega izgleda s svojo malenkostno temnejšo a žarečo jantarno barvo, pokrivalo pa mu naredi še tanka bež obarvana glava, ki zelo kmalu izpuhti. V aromi se v ospredje postavi kvasna nota, dopolni pa jo sladni značaj z nekaj suhega sadja in nežnih začimb, kasneje pa celoto prevzame še medeni značaj. Rahla sladkoba medenega občutka v začetku kar lepo pride do izraza. Poleg se ponuja še srednje izrazna grenkoba, medtem ko zaključek zaznamujeta nežno poprast finiš in nekoliko daljši pookus.

Kratochwillova 1001 Noč je pivo srednje polnega značaja v katerem glavno vlogo odigra predvsem medeni značaj. Pivo, ki bo bolj primerno za tiste, nekoliko hladnejše dneve, ko se treba ob hrani še malo pogreti s kozarcem piva.




  • Pivnica Kratochwill - BTC (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → dobro pivo, malo manj "bokastih" značilnosti, ampak zelo prijetno pitno, čeprav bi sam rad videl le malenkost bolj izrazen sladni značaj
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar