petek, 04. maj 2018

Ime: EXP003 Fruits From The Woods
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Flamski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 7.2%
Na voljo: točenoV pivovarni Barut so zopet čarali in eksperimentirali. Njihov tretji eksperimentalni zvarek, ki je na voljo le za krajši čas, vsebuje 18 mesecev v vinskih sodih staran kisli rdeči ale, ki je nato še 4 mesece počival na gozdnih sadežih (maline, robide, jagode in borovnice).

Pivo je popolnoma motne, rahlo umazano bakrene barve ter pokrito s srednje veliko belo glavo, ki ni pretirano obstojna. Prepletata se kiselkasti vinski značaj, na trenutke celo z rahlim značajem kisa, ter prav tako kiselkast značaj sadja, kjer od vseh gozdnih sadežev najbolj izstopa robida. Nekoliko blažja kislina v okusu ima nežno usnjeno družbo ter zraven še čisto blago sladkobo, ki le še doda k zanimivovsti okusa.

Barutov gozdni sadjevček je zelo osvežilen s svojim sadnim in kiselkastim značajem ter lahkotnejšega telesa. V okusu je kiselkasti značaj precej manj izrazit, kot na to napeljuje aroma, kar ga naredi še rahlo bolj preprosto pitnega.
Cena: 2,50€ (0,15l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → izvedba na vrhuncu, všeč mi je, da kislina ni pretirana, a vseeno zelo osvežilna
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.