ponedeljek, 26. avgust 2019

Barut Destruction Of Mankind


Ime: Destruction Of Mankind
Pivovarna: Barut Brewing and Blending, Kamnik

Stil piva: Kisli ale - saden

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Barutovo uničenje človeštva bo potekalo na kislo-saden način. Pivo je namreč mešani starani kisli zlati ale z dodatkom višenj in borovnic. Navdih za ta zvarek so pivovarji našli v staroegipčanskem mitu - bog Ra naj bi uporabil mešani sadni ale temno rdeče barve, da bi prelisičil in napil boginjo Sakhmet, ki bi tako prenehala z uničevanjem človeštva. Pivo pa naj bi bilo tako dobro, da jo je spremenilo iz boginje vojne v Hathor - boginjo zdravilstva in ljubezni.

Tudi ta Barutov zvarek je primerno temnejše rubinasto rdeče barve in motnega telesa, ki ga prekriva srednje velika, rdečkasto-bela glava. Izdaja ga rahlo nežnejša, a vabljiva sadna aroma s kislim značajem jagodičevja in češenj. S prvim požirkom nam usta le rahlo potegne skupaj zaradi nežnejše sadne kisline, ki pa jo spremlja še rahlo domač, kletni značaj. V finišu se pivo pokaže še z nekoliko trpkim občutkom, ki se povleče še v pookus.

Kot so v pivovarni Barut že navadili svoje pivce, gre zopet za eno zanimivo, rahlo posebno kislo zadevo - le ta je že v sami osnovi zelo všečna, sadni priokus pa še popestri zadeve. Ob vsem tem, pa je še zelo osvežilna zadeva - seveda, če ste že prijatelji s kislicami.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo prijetna, rahlo nežnejša kislica - mogoče bi si želel le malenkost sadne sladkobe poleg kisline, ampak mi je tudi tak kakršen je zelo všečen in preprosto piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar