sobota, 16. januar 2021

Crazy Duck Barrel Aged Old Ale - Brut

Kar dve leti zapora v starih vinskih sodih v vojaških kavernah je bilo potrebnih, da je drugi starani racon postal tak, kakršnega so pivovarji želeli. Še prej, med varjenjem, so mu dodali koruzni sladkor, da so ga pa po svoje zagodli, so ga naredili na koncu brez povretega sladkorja, torej čisto brut. 
 
Tanka bež obarvana glava za ne ravno dolgo pokrije temno rjavo telo (umazanega odtenka) tega močnega racona. Nežna sladna aroma se v začetku sramežljivo skriva, ponuja pa všečno čokoladno-piškotno noto, kasneje še nekaj oreščkov ter lahkotno pražen in lesni duh precej v ozadju. Še nekoliko kasneje pa pokaže malo izmed svojih 12% - a le v aromi. V okusu nas obda s srednjo grenkobo in čisto malo suhega sadja za zraven - kmalu pa jo kar precej in dokaj izrazito dopolni še karakter rdečega vina s svojo trpkostjo in suhostjo. Ta občutek, predvsem ta suh (brut) značaj pa še dolgo poleži v ustih. 
 
Starani in brut Old Ale je v telesu nekoliko lahkotnejšega značaja, svojih 12% pa izjemno dobro skriva, saj jih ni nikjer zaznati v požirku. Bo pa zaradi svojega precej vinskega značaja bolj po okusu tistih, ki jim poleg piva zelo lepo sede tudi vino.  
 

Barrel Aged Old Ale - Brut

Žiri

Stari ale

12%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer sploh nisem ljubitelj vin - mi je malo preveč visnko zaznamovan, ampak se ga da vseeno spiti, sčasoma pa se ta vinski karakter v požirku vseeno malo omehča

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar