sreda, 20. januar 2021

Lobik Pre Boxing Day

Za Lobikov Pre Boxing Day, del njihove eksperimentalne serije Regional At Best, še sami ne vedo ali gre za IPA ali za NEIPA. Vse kar je jasno je to, da je pivo zvarjeno s hmeljema Endeavour in Ernest - rezultat pa bo treba pač preveriti.

Pre Boxing Day je srednje motnikavega telesa svetle zlate obarvanosti, pokriva pa ga srednje velika bela glava, ki se ji prav nič ne mudi. Ponuja se nam s svežo aromo, ki jo predstavljajo sicer blažji tropski sadeži - sladki in tudi citrusni v značaju. V požirku nas podraži solidna hmeljna grenkoba, zelo travnata, malo pikantna in nekoliko mentolasta. Daljši pookus pa še nekaj časa lepo postane v ustih. 

Lobikov Pre Boxing Day je lahkotnega telesa in zelo svežega ter osvežilnega značaja, ki mu nekaj dodatka da tudi nežna prisotnost alkohola. Je bolj IPAst kot NEIPAst in tudi nekoliko bolj klasično travnat kot saden.
 

Pre Boxing Day

Maribor

NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?

  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost, manj saden kot sem morda vajen od Lobikov, je pa lepo piten in brez kakšnih večjih posebnosti (mogoče le malo mentolast značaj izstopa)

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar