ponedeljek, 4. januar 2021

Loo-blah-nah Oud Bruin

V pivovarni Loo-blah-nah so zvarili novo specialno pivo, ki pa je resnično posebno in stopa ob bok staranim rdečim vinom. Oud Bruin je starodavno flandrijsko pivo, ki mu tisti poseben značaj da dolgotrajno staranje v hrastovih sodih in divji mikroorganizmi. Za pivske gurmane (pivomane). 

Temno rjavi, nekoliko umazanega odtenka, Oud Bruin se pokrije z manjšo in zelo milnato bež obarvano glavo, ki v trenutku skoraj do popolnosti izgine. Ta posebnež nam svoj značaj pokaže že na prvi, še tako nežen vdih - izrazite kisle arome vinskega in balzamičnega značaja takoj napolnijo naš nos, zraven pa je z nekaj truda najti tudi zelo nežen karamelni piš - kasneje pa pivo potegne malo v lesno stran z nekaj vanilije za bonus. Tudi v okusu prevlada kiselkast značaj, ki pa je tu nekoliko bolj nežen (čeprav še vedno občuten) - tako pusti do izraza tudi sladkobi, prijetno karamelasti z nekaj suhega sadja. 

Oud Bruin iz Ljubljane je zanimiv, poseben zvarek, ki se kar lepo spogleduje s svetom vina, čeprav po drugi strani pa s tem vseeno ne pretirava. Je nekoliko bolj lahkoten v značaju in osvežilen, vse to pa se zgodi pod pogojem, da je pivec ljubitelj kislih piv.
 

Oud Bruin

Ljubljana

Flandrijski rjavi ale

8,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → zelo všečen, dovolj kiselkast, a ne preoster, lepo piten in prav prijetno kompleksen med tem

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar