nedelja, 24. januar 2021

Carniola Academia IPA


IPA stil piva še vedno ostaja eden izmed temeljev kraft pivovarstva. Tega se zavedajo tudi v pivovarni Carniola, saj so v svojo ponudbo dodali domačo uspešnico, ki so jo pripravili še v svojem prejšnjem poglavju varjenja piva z naslovom pivovarna Academia - sedaj pa so jo prenesli tudi v svoje novo Carniola poglavje. 

IPA lahkotnega telesa in nizke alkoholne stopnje je kot nalašč primerna ža uživanje na soncu, kjer tudi popolnoma zažari s svojo motno jantarno barvo in solidno veliko in kremasto penico bele barve. Prijetna in dovolj izrazita hmeljna aroma je orientirana na agrume, kjer se najbolj pokažejo note grenivke, spremlja pa jih še pridih borovcev in smole. Sledi srednje izrazita hmeljna grenkoba, spremlja jo čisto malo sladkobe in rahlo začinjen značaj. Celoto pa zaključi daljši in lepo izrazit grenkobni pookus.

Akademska IPA se tako postavi na stran bolj nežnih IPA zvarkov, ki pa pivcu vseeno ponudi tisti značilni in nujno potrebni grenkobni občutek. Ta občutek, ki ga imamo pivci IPA piv tako radi - četudi je rahlo bolj zadržan. Lahkotna pitnost in hmeljna duša združeni v nižji stopnji alkohola - res tisto kar "zapaše" na vroč dan, pa seveda tudi kar tako.

Academia IPA

Žirovnica

IPA

5,6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → korekten IPA, malo manj saden in malo bolj klasičen, lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

    Ni komentarjev:

    Objavite komentar