nedelja, 16. oktober 2016

Ime: Academia IPA
Pivovarna: Academia, Radovljica

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

IPA stil piva je danes že skorajda norma, če se gre pivovarna butično (ali craft) sceno. Tako kot marsikje drugje, je tudi pri nas ta stil še vedno na vrhuncu popularnosti. To vedo tudi v radovljiški Academii, saj se pri njih toči tudi domača IPA.

IPA lahkotnega telesa in nizke alkoholne stopnje je kot nalašč primerna ža uživanje na soncu, kjer tudi popolnoma zažari s svojo motno zlato barvo in majhno kremasto penico bele barve. Prijetna in dovolj izrazita hmeljna aroma je orientirana na agrume, kjer se najbolj pokažejo note rumene grenivke. Dodanih je še nekaj sladkih sadnih tonov, ki jih za kratek čas spoznamo tudi na jeziku. Sledi srednje izrazita hmeljna grenkoba, medtem ko je sladni karakter zakrit. Celoto zaključi citrusni značaj, subtilno kiselkast, in krajši, nežno grenkobni pookus.

Akademska IPA se tako postavi na stran bolj nežnih IPA zvarkov (skorajda bi jo označili APA), ki pa pivcu vseeno ponudi tisti značilni in nujno potrebni grenkobni občutek, ki ga imamo tako radi - četudi je rahlo bolj zadržan. Lahkotna pitnost in hmeljna duša združeni v nižji stopnji alkohola - res tisto kar "zapaše" na vroč dan.
Cena: 2€ (0,25l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Academia 2.0 (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.