sobota, 9. januar 2021

Carniola Porter

Iz gorenjskega konca prihaja porter - tipičen in klasičen temni zvarek, ki ga odlikuje predvsem preprosta pitnost. Zavrili so ga v žirovniški pivovarni Carniola. Za tiste primere, ko zapaše pivo brez kompliciranja.

Tanka bež glava le za nekaj zelo kratkih trenutkov zakrije temno rjavo pivo, rahlo umazanega odtenka. Sladna aroma, ki se pokaže precej lepo, ponuja piškoten značaj z nekaj bolj nežne čokoalde ter tudi oreščkov, kasneje pa še nežen praženi dih. Tudi v okusu ponuja v začetku sladno sladkobo, rahlo praženo obarvano, vse pa nato le nekoliko prevzame grenkobni občutek - le ta pa kasneje postane še malo bolj izrazit. V pookusu pa na jeziku pusti še malenkostno pražen občutek. 

Carniolin Porter prinaša tipične porterjeve lastnosti, ki so lepo izražene, da se ji prepozna, ob tem pa ostaja pivo preprosto in nezakomplicirano, predvsem pa lahkotno pitno. Brez razmišljanja. 
 

Porter

Žirovnica

Porter

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → v redu, brez kakšnih posebnoti, zelo preprost in piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar