nedelja, 03. januar 2021

Crazy Duck Barrel Aged Imperial Stout

Imperial Stout pivovarne Crazy Duck se je 13 mesecev staral v starih vinskih sodih rdečega vina, kar pivu doda poseben značaj. Sode so v pivovarni dobili iz Španije, za čas staranja pa so jih postavili v domače vojaške taverne, kjer so včasi taborili italijanski vojaki - da pivu doda še malo več mističnosti. V vsakem primeru pa so v pivovarni ustvarili nekaj zelo posebnega. 

Skorajda popolnoma črn imperial stout za nekaj kratkih trenutkov pokrije zelo tanka bež obarvana glava. Prvi vdih nam ponudi zelo vabljive arome temne čokolade z nekaj dodatka vanilije, daleč v ozadju pa bi lahko prepoznali še nežen pridih kapučina. V požirku se dajejo zmerna sladkoba čokolade, kar solidna in rahlo zeliščna grenkoba ter predvsem v finišu izredno izrazen vinski značaj s kiselkastim priokusom. Ta občutek pa nato prevzame značaj in še kar nekaj časa postane v ustih.

Barrel Aged Imperial Stout pivovarne Crazy Duck ni povsem tipičen cesarski stout. Sicer v aromi pokaže svoj sadek značaj, medtem ko v okusu precej bolj prevzame nadzor vinski karakter, ki mu ga je podarilo dolgotrajno staranje v sodih. Vsekakor drugačen zvarek, ki vleče predvsem v vinski svet in bo od pivca zahtevalo tudi malo več vajenosti na vinski značaj.
 

Barrel Aged Imperial Stout

Žiri

Cesarski stout

10%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → aroma se mi dopade, tipično stoutovsko, medtem ko mi visnki značaj v okusu ne sede - nisem ljubitelj vina, ni zame

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja