petek, 8. januar 2021

Castra No. 1 Cacao-Vanilla Russian Imperial Stout

Tudi v ajdovski pivovarni Castra imajo svojega ljubljenčka RISa. Seveda je govora o cesarskem stoutu (Russina Imperial Stout), ki so ga v pivovarni pripravili z dodatkom kakava in vanilije, da so mu dali tisti sladicasti, oz. desertni značaj. Pivo, ki je daleč najboljše, ko se ga deli in počasi uživa v njem.  
 
Globoko črn imperial stout se pokrije s skremasto bež glavo, ki na vrhu kozarca postane kar nekaj časa. V aromi nam ta črni biser ponuja izrazito noto kakava in temne čokolade, ki ju zelo lepo in konkretno dopolni pridih vanilije - točno to, kar obljublja ime. Tudi v okusu se izjemno odkrito kaže kakav, nekoliko sladek v začetku, medtem ko v koncu srečamo še srednjo grenkobo.Pookus je nežno pražen in kar precej dolgo poleži na jeziku. 
 
Castrin No. 1 je prijetno žametnega občutka, ko spolzi po grlu, ob tem pa le blago ogreje s svojo toplino alkohola. Polnejše telo pa skupaj s kakavastim značajem spominja na zelo prijetno čokoladno sladico - tako kot je potrebno. 
 

No. 1 Cacao-Vanilla Russian Imperial Stout

Črniče

Cesarki desertni stout

10,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,6 / 5 → izjemna kakavna aroma, lepo piten in prijetno polnega telesa - res prava sladica v steklenici

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

2 komentarja: