četrtek, 16. julij 2015

Ime: Radler Limeta
Pivovarna: Pivovarna Haler, Podčetrtek
Stil piva: Radler
Vsebnost alkohola: 2,5%

Radlerji se ponavadi ne izkažejo ravno kot kakšni presežki. Vse prepogosto so presladki z preveč sladkorja in premalo okusa. Toda tudi tukaj se vsake toliko najde kakšna izjema. In ena teh izjem je limetin radler iz domače pivovarne Haler. V kozarcu opazimo že znan izgled radlerjev - zelo motna in bleda rumenkasta barva, skoraj bela, na vrhu pa se skriva majhna penasta glava bele barve. Za enkrat še nič posebnega, toda že pri aromi lahko ugotovimo, da bo ta radler rahlo drugačen. V naš nos prodre precej močna aroma sladke limete, ki deluje zelo prijetno in predvsem osvežujoče. Okus tega radlerja pa je tisto kar res navduši. Okusimo lahko rahlo sladkobo (toda ne sladkor) z nekaj kislosti limone in z zelo veliko okusa osvežilne limete. Mnogi pravijo, da radlerji ne sodijo ravno med prava piva (saj so tudi značilnosti piva zelo neopazne) - toda ko gre za radlerje, se le-ta izkaže za zelo pitnega, osvežilnega in neverjetno okusnega. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoMan



Vse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu





Obisk

Zagotavlja Blogger.