sreda, 21. december 2016

Ime: Happy 2017
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Ameriški močni ale
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V mali pivovarni APE pri Sevnici so za pivsko obeležitev začetka novega leta pripravili posebni močni svetli ale z imenom Happy 2017. Da se tudi novoletno praznovanje začne v stilu. 

Polnejše telo sevniškega posebneža se pokaže v temnejši jantarni barvi, skorajda že bakreni. Pod srednje veliko peno umazane bele barve se skriva nežna aroma z notami zrelih jagod v ospredju, ozadje pa sestavlja hmeljni pridih - nato pa vse skupaj dobi nekakšen biskvitni duh, ki zavlada celoti. Sladni značaj karamelne in biskvitne sladkobe se predstavi najprej, v finišu pa jo nadomesti srednja hmeljna grenkoba. Ves čas nas spremlja občutek zimskih (božičnih) začimb, v pookusu pa pivo udari s toplino alkohola in podari še nekoliko bolj začinjen zaključek. 

Novoletna opica nikakor ni tipični svetli ale, kot smo jih morda vajeni. Visoka stopnja alkohola z izrazitim sladnim značajem podari pivu močan in oster karakter. Dopolni ga še prisotnost začimb, ki da pivu poseben, zimski značaj. Zaradi te nenavadne in specifične kombinacije morda tudi ne bo všeč vsem pivopivcem.  
Cena: 2,90€ (0,5l; steklenica) - Graščakova Hči (Sevnica)

Kje ga še najdem?
  • Tončkov dom na Lisci (Lisca)
  • Natura M (Mokronog)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.