petek, 23. december 2016
Ti novoletni izbori najboljših na svojem področju postajajo vedno težji. Po najboljšem festivalu za leto 2016 (klik) in po najboljšem novincu leta 2016 (klik) je tako prišel čas, da izberemo še najboljšo pivovarno v letošnjem letu. Kdo bo tako nasledil lanskoletnega zmagovalca, pivovarno Pelicon?

V tem trenutku lahko na slovenskem zemljevidu pivovarn (še en klik) naštejemo osupljivih 74 pivovarn - sem so vštete tako butične, nomadske, industrijske, gostilniške kot tudi ljubiteljske pivovarne. To jasno pove, da je bil letošnji izbor še veliko težji kot lanski, ko smo izbirali med 54 pivovarnami. 

Katere faktorje smo upoštevali pri izboru? Jasno, izbor piva, ki ga ponujajo, s poudarkom na kakovosti ter tudi konstantnost le-te. Raznolikost pri stilih piva je seveda velik plus, kakor je tudi prisotnost in dostopnost pivovarne in piv na festivalih, v trgovinah in pubih. Seveda pa tudi nek splošen vtis, ki je čisto subjektivne narave. Čestitke vsem slovenskim pivovarnam za letošnje delo, a ker je najboljši lahko le eden...

Z veseljem oznanjamo, da je najboljša pivovarna letošnjega leta tako postala Pivovarna Hopsbrew, ki je pravzaprav novinec na sceni Skozi celotno leto so nas razveseljevali s številnimi, raznolikimi in predvsem kakovostnimi zvarki, ki smo jih lahko okušali na vseh koncih, tako da je naslov najboljšega popolnoma na mestu. Čestitke pivovarjema.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.