petek, 23. december 2016

Najboljša pivovarna leta 2016

Ti novoletni izbori najboljših na svojem področju postajajo vedno težji. Po najboljšem festivalu za leto 2016 (klik) in po najboljšem novincu leta 2016 (klik) je tako prišel čas, da izberemo še najboljšo pivovarno v letošnjem letu. Kdo bo tako nasledil lanskoletnega zmagovalca, pivovarno Pelicon?

V tem trenutku lahko na slovenskem zemljevidu pivovarn (še en klik) naštejemo osupljivih 74 pivovarn - sem so vštete tako butične, nomadske, industrijske, gostilniške kot tudi ljubiteljske pivovarne. To jasno pove, da je bil letošnji izbor še veliko težji kot lanski, ko smo izbirali med 54 pivovarnami. 

Katere faktorje smo upoštevali pri izboru? Jasno, izbor piva, ki ga ponujajo, s poudarkom na kakovosti ter tudi konstantnost le-te. Raznolikost pri stilih piva je seveda velik plus, kakor je tudi prisotnost in dostopnost pivovarne in piv na festivalih, v trgovinah in pubih. Seveda pa tudi nek splošen vtis, ki je čisto subjektivne narave. Čestitke vsem slovenskim pivovarnam za letošnje delo, a ker je najboljši lahko le eden...

Z veseljem oznanjamo, da je najboljša pivovarna letošnjega leta tako postala Pivovarna Hopsbrew, ki je pravzaprav novinec na sceni Skozi celotno leto so nas razveseljevali s številnimi, raznolikimi in predvsem kakovostnimi zvarki, ki smo jih lahko okušali na vseh koncih, tako da je naslov najboljšega popolnoma na mestu. Čestitke pivovarjema.

Ni komentarjev:

Objavite komentar