petek, 09. december 2016

Ime: Smučar
Pivovarna: Pivovarna Kitcher, Kostanjevica na Krki

Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Sicer ni Tina Maze ali Ilka Štuhec, toda ta pilsnerski Smučar iz Kostanjevice bo vseeno poskušal osvojiti (lokalno) publiko in priti na stopničke.

Kristalno jasni Smučar temnejšega zlatega telesa nas objave z všečno sladno aromo, v kateri glavno vlogo odigrajo note svežega kruha z nekaj medenega pridiha, kasneje pa se pridružijo še piškoti. Izpod srednje velike umazano bele glave bomo okusili srednjo grenkobo, ki izjemno nežnemu sladkemu občutku sploh ne pusti do izraza. V finišu in predvsem v pookusu pa ta grenkoba pridobi še precej izrazit zeliščni značaj.

Pilsner srednje lahkega telesa bo brez dvoma prijetno odžejal. Zaradi ne pretirano izrazitih lastnosti bo všeč ljubiteljem ležakov, ampak tudi ostalim pivoljubcem bi lahko ostal v spominu. Soliden (pivovarski) začetek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.