sreda, 14. december 2016

Ime: Majmun Dark Craft Lager
Pivovarna: za Majmun, Kamnik proizvedeno v Avstriji

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,3 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

"Antistresno pivo Majmun je mikropivovarski ležak", ki je bil sicer zvarjen v sosednji Avstriji, a smo si ga zaradi slovenske blagovne znamke vseeno vzeli za svojega. Tako se je ta temni ležak sedaj v kletki pridružil svojemu svetlemu bratu. 

Pod manjšo in neobstojno glavo bež barve se skriva temno rjav, že skorajda črn Majmun z vidnim rdečim podtonom. Zaznamuje ga nežnejša čokoladna aroma, ki se ji kmalu pridruži nekaj praženega pridiha, in skupaj tako napovesta precej rahlo začetno sladkobo tega izredno lahkega zvarka. V finišu spoznamo še razmeroma blago hmeljno grenkobo, v pookusu pa pivo pusti še zelo prikrito praženo sled in nekoliko kovinski priokus. 

Temni Majmun ostane v spominu po zelo lahkem in precej vodenem telesu, ki tako nikakor ne izstopa ne po aromi, niti po okusu. Pitno pivo, povsem po meri ljubiteljev ležakov. To pa je tudi vse. 
Kje ga najdem?
  • Du-Bop (Ljubljana)
  • KZ Metlika (Ljubljana)
  • Petkovšek (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.