petek, 16. december 2016

Ime: Čebelar
Pivovarna: Pivovarna Kitcher, Kostanjevica na Krki

Stil piva: Pivo z zelišči/začimbami
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

"Čebelice, čebelice, saj moje ste prijateljice, pozabi vas nikdar ta stari čebelar." Ponarodela Slakova pesem, ki si jo bomo brez dvoma mrmrali ob srkanju tega medenega zvarka iz mlade kostanjeviške pivovarne Kitcher.

Že na prvi dih nas Čebelar osvoji s svojo precej izrazito medeno aromo, v ozadju pa jo lepo dopolni še nekoliko nežnejši pridih jagodičevja, ki prihaja vedno bolj v ospredje. Temnejše jantarno telo medenega odtenka je pokrito z manjšo umazano belo glavo, ki pa ni preveč obstojna in kmalu pobegne. Pod njo se nahaja lahkotnejše telo, katerega okus zaznamuje zmerna grenkoba. Zaznamo še nežno grenkobni značaj medu, ki postane dokaj občuten. Tako zvarku podari še dodatno komponento, ki se nadaljuje tudi v zmeren pookus.

Čebelar se pokaže v zelo okusni in sveži luči, predvsem pa poln medenega značaja, ki ga bomo še dolgo pomnili - tako v okusu, kot še posebej v aromi. Presenetljivo medeno in všečno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.