sobota, 24. december 2016

Union Božično Ale Pivo


Ime: Božično Ale Pivo
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Belgijski močni temni ale
Vsebnost alkohola: 10,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pravi pivoljubci v tem prazničnem obdobju najraje posežejo po konkretnih zimskih/božičnih varih. Na srečo se je v zadnjem času pojavilo kar lepo število le-teh tudi izpod rok domačih varilcev piva. Svoj temni božični ale so med zadnjimi predstavili tudi v pivovarni Union.

Temno rjavi ale z rubinastim podtono takoj pokaže svoj belgijski kvasni karakter, ki kar nekoliko potegne na kislo stran. Spremlja ga bogat sladni značaj v katerem se skrivajo pridihi suhega sadja (sliv in rozin), ki so zelo lahko zaznavni, zaznamo pa tudi nekaj duha začimb. Pod minimalno bež glavo najdemo čvrsto sladno hrbtenico z nekaj začetne sladkobe, ki jo spremlja intenziven značaj alkohola, ter res konkretno začinjeni finiš. Toplina alkohola sicer ni pretirana, a vseeno zelo lahko zaznavna in precej podžge. 

V polnejšem telesu posebnega božičnega piva prevladuje začinjeni (belgijski) karakter s toplino in močno alkohola. To kar so v pivovarni želeli narediti jim je lepo uspelo. V kolikor vam taka piva lepo sedejo, potem vam bo ta brez dvoma všeč. A treba je še enkrat poudariti, da gre za res konkretno močan zvarek (10,5%!).
Cena: 3,80€ (0,3l; točeno; v pivnici)

Kje ga najdem?
  • Pivnica Union (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar