ponedeljek, 12. december 2016

Ime: Who Cares Editions Brown Snowball Coconut Porter
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Dvojni porter
Vsebnost alkohola: 8,1%
Na voljo: pločevinka - točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Snežni boj pivovarne Bevog se se po sumljivo rumenih kepah nadaljuje s še bolj sumljivimi rjavimi kepami. V pločevinke je namreč zašel Coconut Porter - pivo, ki v svojem temnem telesu skriva kokos, čokolado in še kaj. Za hladen večer ob kaminu.

Rjava kepa nas zadane z zelo vabljivo kombinacijo praženosti in čokolade, iz ozdaja pa prihaja vedno bolj zaznaven kokosov pridih. Popolnoma črno, svilnato telo je pokrito z majhno bež glavo, od katere kmalu ostale le tanek obroč. Prvi požirek kremastega in srednje polnega zvarka je identičen ugrizu čokoladice Bounty, le da čokoladnim in kokosovim okusom v ozadju dela družbo precej konkretna toplina alkohola. Nato pa se skupaj s praženim značajem ta toplina preseli še v trajajoč pookus, ki nas še dolgo opominja na ta posladek.

Bevogov Coconut Porter je točno tak, kot bi si od njega želeli in pričakovali - čokoladni karakter z obilico prijetnega kokosa in toplino alkohola, ki bo pogrela še najbolj premražena telesa in duše. Ali na krajše povedano - tekoči in konkretno močni Bounty.  
Cena: 3,50€ (0,33l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.