sobota, 03. december 2016

Ime: Harvest
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Ljubljana

Stil piva: Ameriški svetli ale (trgatveno pivo)
Vsebnost alkohola:3,7%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Čas trgatev je resda že mimo, toda trgatveno pivo na srečo še vztraja. Letošnji popularen trend teh zvarkov z dodatkom svežega hmelja je zadel tudi pivovarno Hopster, kjer so zvarili svetli ale, ki ga bo zaznamoval sveži Bobek. 

Rezultat je sveže pivo popolnoma motne jantarne barve, ki se napove s srednjo hmeljno aromo, kjer se prepletajo travnate note in nežen sadni pridih. Pod majhno peno umazano bele barve, ki v trenutku skoraj popolnoma izgine, se nahaja srednje polno telo zmerne hmeljne grenkobe s travnatim občutkom. Z vsakim požirkom pivo pridobiva na svojem svežem, zeliščnem značaju, medtem ko mu dodaten čar poda nekaj prijetne sadne sladkobe v finišu (spominja na breskve). Za pookus pa nam Harvest prihrani zopet tisti sveži travnato-zeliščni značaj, ki postoji za nekaj časa. 

Trgatveno pivo mora imeti bolj poudarjen svež značaj s tistim prepoznavnim travnatim ali zeliščnim priokusom - in ta ga brez dvoma ima. Za prijeten bonus pa poskrbi še s simpatičnim sadnim karakterjem, ki še nekoliko pripomore k všečnosti tega lahkotno pitnega piva.   
Cena: 3€ (0,33l; točeno)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.