ponedeljek, 26. december 2016

Ime: Winter 2016
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

V pivovarni Pelicon nas zadnjih nekaj let za praznike redno obdarjajo s posebnim zimskim zvarkom Winter. Vsako leto isto ime, a vsak letnik z drugačno recepturo. Ker si za praznike zaslužimo nekaj prav posebnega. 

Letnik 2016 nas pozdravi z nežnejšo čokoladno aromo, ki jo dopolni še rahel praženi duh v ozadju. Popolnoma črno in izredno polno telo se za kratek čas pokrije z glavo barve kavne kreme, od katere kmalu ostane le tanko pokrivalo. S temperaturo se razvijejo še ostali pridihi, kot sta vanilija in les, z veliko zamudo pa tudi začimbe. Prvi požirek udari s praženostjo in kavnimi okusi, zaključek pa poakže še hmeljno grenkobo, ki ji sledi konkreten priokus in pookus zimskih začimb. Le-ta nas nato še precej dolgo žgečka po jeziku.

Posebno praznično pivo nas tokrat obdari s precej izrazitim praženim, oziroma kavnim značajem. V kolikor niste ljubitelji kave (kot pisec zapisa), vam bo zvarek morda preveč kavno izrazit, v nasprotnem primeru pa ni dvoma, da boste v njem zelo uživali.
Cena: 7€ (0,75l; buteljka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.