ponedeljek, 19. december 2016

Pivopis.si + Hopsbrew Z3


Ime: Z3
Pivovarna: Pivopis.si & Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Spletni portal o pivu, Pivopis.si, je za zimsko/praznični čas pripravil prav posebno pivo. V prazničnem kraft sodelovanju z butično pivovarno Hopsbrew so zvarili zimski var v porter stilu. Vanj so dodali kakav, pomarančno lupino in domač kočevski med, ter ga poimenovali Z3. 

Zimski zvarek nas osvaja s prijetno čokoladno aromo v ospredju, medtem ko se tudi v ozadju tega temno rjavega zvarka dogaja marsikaj - zaznamo hmeljne note, nekaj praženosti, pridruži se jim še blag pridih medu, ki ščasoma postane mnogo bolj očiten, nekaj dela pa opravijo tudi pomarančne lupinice. Pod srednjo, kremasto bež glavo se skriva dokaj polno telo, ki se napove s prijetno čokoladno sladkobo. Sledi zmerna praženost, zaključek pa pripade solidno grenkobnemu značaju. Le-ta se nato nadaljuje še v pookus, kjer zvarek pridobi tudi nekoliko medeno noto.

Zanimiv zimski zvarek se na začetku prikaže v precej umirjeni luči, a če mu le dopustimo, pokaže svojo kompleksnost in specifične priokuse, čeprav še vedno nekoliko zadržano - dodane sestavine sicer opravijo svojo nalogo, ene bolj očitno, druge manj. Ne gre za zvarek, ki bi ga pili vsak dan, tako da so prazniki kot nalašč zanj. 
Cena: 3,90€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Cameral Bar (Koper)
  • Sir William's (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar