ponedeljek, 19. december 2016

Ime: Z3
Pivovarna: Pivopis.si & Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Spletni portal o pivu, Pivopis.si, je za zimsko/praznični čas pripravil prav posebno pivo. V prazničnem kraft sodelovanju z butično pivovarno Hopsbrew so zvarili zimski var v porter stilu. Vanj so dodali kakav, pomarančno lupino in domač kočevski med, ter ga poimenovali Z3. 

Zimski zvarek nas osvaja s prijetno čokoladno aromo v ospredju, medtem ko se tudi v ozadju tega temno rjavega zvarka dogaja marsikaj - zaznamo hmeljne note, nekaj praženosti, pridruži se jim še blag pridih medu, ki ščasoma postane mnogo bolj očiten, nekaj dela pa opravijo tudi pomarančne lupinice. Pod srednjo, kremasto bež glavo se skriva dokaj polno telo, ki se napove s prijetno čokoladno sladkobo. Sledi zmerna praženost, zaključek pa pripade solidno grenkobnemu značaju. Le-ta se nato nadaljuje še v pookus, kjer zvarek pridobi tudi nekoliko medeno noto.

Zanimiv zimski zvarek se na začetku prikaže v precej umirjeni luči, a če mu le dopustimo, pokaže svojo kompleksnost in specifične priokuse, čeprav še vedno nekoliko zadržano - dodane sestavine sicer opravijo svojo nalogo, ene bolj očitno, druge manj. Ne gre za zvarek, ki bi ga pili vsak dan, tako da so prazniki kot nalašč zanj. 
Cena: 3,90€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Cameral Bar (Koper)
  • Sir William's (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.