četrtek, 22. december 2016

Ime: Menin'c Temno
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ker so dnevi res vedno bolj kratki, si je potrebno za večer odpreti nekaj v skladu s tem, nekaj temnega. Tudi pri Menin'cu so mislili na to ter navarili svojega Temnega, porterja.

Pod ogromno bež glavo se nahaja temno rjavo pivo, ki se lahko pohvali s srednje polnim telesom. Prikupi se nam z nežnejšo praženo aromo sladu, vmes pa sem in tja zaznamo še blag pridih čokolade s kiselkastim žitnim značajem. V okusu se ta igra med grenkobo praženosti in sladkobo čokolade le še nadaljuje, zaključek pa pripade srednje izraziti hmeljni grenkobi, ki se s praženim značajem vred nadaljuje še v krajši pookus.

Meninčevo Temno se tako pokaže kot prijeten porter(ček) z morda nekoliko bolj prisotno hmeljno noto. Lahkotno piten s popolnoma skritim alkoholom, okusen in več kot primeren za hladnejše dni.
Kje ga najdem?
  • Zlata Ptička (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.