ponedeljek, 09. november 2015

Ime: Kranjsko Svetlo Pivo
Pivovarna: Kranjska pivovarna, Kranj
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,1 / 5

Prvič se je ime Kranjsko Pivo pojavilo leta 1818 in potem po dobrih sto letih tudi izginilo. Še nadaljnjih (dobrih) sto let pa je bilo potrebnih, da je nastala Kranjska pivovarna v Kranju in začela proizvajati piva tipa ležak.

Kranjsko svetlo pivo odlikuje rahlo motna zlato rumena barva, na vrhu kozarca pa sedi srednje velik in dokaj obstojen snežno beli pokrov. Aroma tega piva je zelo nežna. Zaznamo lahko nekaj blagih travnatih vonjav, ter rahel pridih kiselkastih not, ki podajo sveži občutek. V okusu prevladuje sladkoba sladu, ki jo na koncu obišče še delikatna hmeljna grenkoba, medtem ko je pookus popolnoma odsoten.

V lahkem telesu bomo zaznali razmeroma malo mehurčkov, kar da temu pivu rahlo bolj kremasti občutek. Z vsemi temi lastnostmi, se tako Kranjsko svetlo pivo pokaže kot zelo pitno, ter precej osvežujoče. Je tak, kot mora dober ležak tudi biti.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.