nedelja, 21. februar 2016

Vizir Gringo


Ime: Gringo
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Vizirjev konj na katerega se brez dvoma splača staviti sliši na ime Gringo. Gre za pivo stila IPA, ki se zgleduje po ameriških aromatičnih verzijah tega popularnega stila piva, kot je to najbrž očitno že po imenu.

Gringo ima zelo motno oranžno-jantarno barvo, na hrbtu pa mu kraljuje velika in tudi zelo dolgo obstojna pena rahlo umazano bele barve. Gre za precej aromatično pivo, kar sploh ni presenetljivo glede na to, da sledi ameriškemu stilu IPA piva. Prevladuje prijetni in lahko zaznavni agrumi, katerim družbo dela še nekaj nežnejših tonov borovega gozdička, za sladni karakter pa kasneje poskrbi še nekaj zelo blage karamele. Od samega začetka, pa vse do zadnje kapljice kaže svoj hmeljni značaj - prava mala hmeljna bombica, kot se za ameriško izvedenko IPA piva spodobi. Ne gre za pretiravanje, vendar pa je hmeljna grenkoba zelo konkretna in v ustih nam tak občutek pusti še kar nekaj časa.

Kot se za IPA stil spodobi ima srednje lahko telo, zelo svež občutek pa še bolj pripomore k izjemni pitnosti. Toda vseeno se zdi, kot da glavna atributa tega zvarka ostajata super aroma in bogat grenkobni značaj, kar bo povsem po meri ljubiteljem močneje hmeljenih napojev.
Cena: 2,5€ (0,33; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar