nedelja, 31. januar 2016

Pelicon Out of China


Ime: Out of China
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Ameriški rdeči ale
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,8 / 5

Brez skrbi, ne gre za pivo iz Kitajske. Ta jantarni ale, Pelicon Out of China, je 100% slovenski proizvod, made in Slovenija. Razlog za nenavadno ime pa leži v dejstvu, da tujcem na ta način še najlažje razložiš, kako se izgovori ime Ajdovščina.

Out of China ima dokaj temno jantarjevo barvo, ki že skoraj meji na bakreno, pivo pa je tudi zelo motno. Pokrov tvori razmeroma velika, toda zelo hitro izginjajoča pena bež barve. Najprej se bomo spoznali z nežno sadno aromo, v kateri se meša več prijetnih sadežev, kasneje pa le-to preženejo note trave, zelišč in borovcev. V okusu najprej zaznamo rahlo sladkobo, ki ima prijeten sadni značaj. Nadaljuje se s srednje občutno hmeljno grenkobo in nekaj blagega karamelnega priokusa. Zaključi pa se s kratkim pookusom, v katerem prevladuje blag zeliščni značaj.

Out of China v celoti deluje dokaj nežno pivo, kar se od jantarnega ležaka tudi pričakuje, vendar s precej polnim okusom in srednje polnim telesom. Vse te naštete značilnosti naredijo Out of China res lahko pitno pivo, pravo vsakodnevno pivo, če že ne najdemo pravega izraza za "session" pivo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar