nedelja, 31. januar 2016

Ime: Out of China
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,8 / 5

Brez skrbi, ne gre za pivo iz Kitajske. Ta jantarni ale, Pelicon Out of China, je 100% slovenski proizvod, made in Slovenija. Razlog za nenavadno ime pa leži v dejstvu, da tujcem na ta način še najlažje razložiš, kako se izgovori ime Ajdovščina.

Out of China ima dokaj temno jantarjevo barvo, ki že skoraj meji na bakreno, pivo pa je tudi zelo motno. Pokrov tvori razmeroma velika, toda zelo hitro izginjajoča pena bež barve. Najprej se bomo spoznali z nežno sadno aromo, v kateri se meša več prijetnih sadežev, kasneje pa le-to preženejo note trave, zelišč in borovcev. V okusu najprej zaznamo rahlo sladkobo, ki ima prijeten sadni značaj. Nadaljuje se s srednje občutno hmeljno grenkobo in nekaj blagega karamelnega priokusa. Zaključi pa se s kratkim pookusom, v katerem prevladuje blag zeliščni značaj.

Out of China v celoti deluje dokaj nežno pivo, kar se od jantarnega ležaka tudi pričakuje, vendar s precej polnim okusom in srednje polnim telesom. Vse te naštete značilnosti naredijo Out of China res lahko pitno pivo, pravo vsakodnevno pivo, če že ne najdemo pravega izraza za "session" pivo. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.