sobota, 14. oktober 2017

Ime: Brown Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Podgrad

Stil piva: Rjavi ale
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Na mariborskem Makro Beer Festu se je Hopster predstavil s popolnoma novim (eksperimentalnim) pivom iz svoje kolekcije. Tokrat so svoje oko vrgli na otok ter pripravili eno angleško klasiko v obliki rjavega ale stila.

Rjavi ale se predstavi v motni in umazano kostanjevi rjavi barvi, kot se za stil seveda spodobi. Na vrhu postoji zelo tanek puhek bele glave, ki pa skoraj ni omembe vreden. Sladno orientirana aroma, sicer dokaj nežna, vsebuje note karamele in oreščkov, v okusu pa sladni karakter pride do izraza s piškotnimi in biskvitnimi toni. Družbo jim delajo še zemeljsko-oreščkaste note in srednja hmeljna grenkoba na koncu, ki se nadaljuje še v krajši pookus.

Srednje lahkoten rjavi ale iz Hopsterja se predstavi v zelo lepi luči, predvsem pa kot en zelo korekten predstavnik svojega stila. Pivo, ki ponudi tako svoj sladni kot tudi nekaj hmeljnega karakterja. Najbolj všečna kvaliteta pa je preprosta pitnost - kot se spodobi za angleža.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.