ponedeljek, 19. november 2018

Mister Jackman


Ime: Jackman
Pivovarna: Pivovarna Mister, Domžale

Stil piva: Temni IPA

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naslednji zelo uglajeni gospod, ki je rezultat ideje nomadske pivovarne Mister, sliši na ime Jackman in gre za lahkotnejši temni IPA zvarek. Ime si je sposodil pri slavnem igralcu Hughu Jackmanu iz dežele tam spodaj, kajti prav od tam namreč prihajata tudi hmelja, ki jih je pivovar uporabil v pivu - Galaxy in Enigma.

Gospod Jackman je oblečen v popolnoma črn, eleganten smoking ter pokrit z večjim klobukom umazano bele barve, ki pa ga kar mlau sname. Kombinacija avstralskih hmeljev v pivu ustvai rahlo nežnejšo a zelo všečno in vabljivo aromo tropskega sadja, kjer se med sladke sadeže pomešajo še citrusni dihi, ozadje pa v sebi skriva nekaj izredno blage čokoladne note ter še kakšen ribezov pridih za zraven. Solidna grenkoba povsem zaznamuje okus že od prvega požirka pa vse do suhega finiša in še naprej v trajajoč grenkoben pookus.

Mister Jackman je nekoliko lahkotnejšega telesa in nižje alkoholne stopnje, a to prav nič ne vpliva na njegov konkretno grenkoben IPA okus.




  • Stara Fabrka (Domžale)
  • Kavarna Central (Domžale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo všečen v aromi, v okusu je ostrina grenkobe malo preveč izrazita, manjka pa mi tudi malo sladnega balansa - še vedno pa zelo všečen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar