ponedeljek, 12. november 2018

Lobik Bridge of Bones


Ime: Bridge of Bones
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Štajerski dvojni IPA po imenu Bridge of Bones je zvarjen v stilu, kot so ga varili na zahodni obali ZDA, iz kjer seveda stil tudi izvira. Lobiki za svojega pravijo, da gre za "napumpani" Piledriver Waltz, kjer je amarillo hmelj zamenjal sorto simcoe, ampak glavna vloga pa ostaja njim priljubljeni sorti mosaic.

Skorajda neverjetno prijetna in precej intenzivna aroma pasijonkinih bombonov kar butne izpod puhaste in ne pretirano obstojne pene, ki je umazano belega odtenka. V razmeroma jasnem jantarno obarvanem pivu se v ozadju znajde še nežnejši dih piškotov in borovcev, medtem ko v okusu srednja grenkoba le prevlada nekoliko nad zelo lepo izrazno sadno sladkobo. Trajajoč grenkobni karakter pa še kar dolgo svojo sled pusti na jeziku in spominja na ta zvarek.

Izjemno aromatičen Bridge of Bones bo pivca zvabil v svoj objem, kjer ga bo tudi še nekaj časa razvajal s svojim sadnim značajem, nato pa ga na koncu kar malo podžgal s svojim alkoholnim značajem. Drzno pivo za ljubitelje stila in še en dokaz več, da Lobiki res znajo IPAti.
Cena: 3,50€ (0,15l; točeno) - Pivoljub (Ljubljana)




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → izjemno aromatično z meni najljubšo pasijonko, čeprav aroma malo hitro pobegne; v okusu alkoholni značaj malenkost preveč zažge - ampak še vedno hudo pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar